Lezzetli Robot Tarifleri Sosyal'e Hoş Geldiniz.. Devamı..

Giriş Yap Üye Ol


Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seri Port tan eeprom a veri yazmak ve okuma yardım
#11
(25-01-2017, Saat: 00:25)Hengen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunun ile alakalı bir konu var bu forumda.
Pc'de yaptığı programda yeşile tıklayınca yaptığı projede yeşil yanıyordu sende bunu kendin için tasarlayabilirsin

PC ile iltişimde sıkıntı yok zaten. c# ile yaptığım arayüzden röleleri açıp kapatabiliyor, LM35 ile ölçülen sıcaklığı ve rölelerin durumlarını arayüzde görebiliyorum. Benim amacım arayüzden girilen saat değerinin eeproma yazılması .

Bv71PG.jpgZMoakz.jpg
Ara
Cevapla
#12
Saat değerini arduinoya gönderebiliyorsan eeprom kolay zaten. Ö.m ile kodu atabilirsen eeprom ekleyip geri gönderirrim.
Yapıcağım proje: "Para ayırma ve Para sayma", kodları yazmaya başladım 3d çizim kargoda.
Ara
Cevapla
#13
Henüz c# tan saati gönderme üzerinde çalışmadım. Ama butonlara basınca arduinoya veri gönderip röleleri açıp kapatabiliyorum. Bir iki güne halleder kodu gönderirim size.
Aslında eeproma seri port ekranından veri yazma ve okuma yapıyorum ama yazdırdığım şekilde okutamıyorum. 4 haneli sayı yazdırıp 4 haneli sayı okumaya çalışıyorum. Aslında saati ve dakikayı ayrı adrese yazdırsam daha doğru ve kolay mı olur bilemedim. Bu konularda çok yeniyim yavaş yavaş çözmeye çalışıyorum.
Ara
Cevapla
#14
Saat ve dakika arasında . veya : var ise bunun sadece ilk iki rakamını okuyabiliyor eeprom, daha dün başıma geldi çünkü bu olay eğer bu sorunun varsa yine özelden yaz Smile
Yapıcağım proje: "Para ayırma ve Para sayma", kodları yazmaya başladım 3d çizim kargoda.
Ara
Cevapla
#15
Sorunu çözdüm Smile
Kod:
#include <EEPROM.h>
String eepromaGelen;

void setup() {
  Serial.begin(9600);

}

void loop() {
  if (Serial.available())
  {
    eepromaGelen = Serial.readString();


    if (eepromaGelen.startsWith("ep1sa"))
    {
      eepromaGelen.replace("ep1sa", "");
      EEPROM.put (10, eepromaGelen.toInt());

    }
    if (eepromaGelen.startsWith("ep1dk"))
    {
      eepromaGelen.replace("ep1dk", "");
      EEPROM.put (20, eepromaGelen.toInt());

    }
    {
      Serial.print (EEPROM.read (10));
      Serial.print (" ");
      Serial.println (EEPROM.read (20));
    }
  }
}
Seri porta ep1sa ile başlayan bir değer geldiğinde eeprom 10 adresine ep1sa dan sonrasını yazıyor.
Örneğin seri porttan ep1sa 9 geldi sonrada ep1dk 30 geldi eepromun 10 adresine 9 , 20 adresine 30 yazıyor ve seri port ekranında 9 30 gösteriyor.

Şimdi gelelim uzmanlık sorusuna. 
Ben eepromdan okuyacağım değerleri birbirinden çıkarmak istiyorum. ep1sa verisinden ep2sa yı çıkaracak ep1dk verisinden ep2dk verisini çıkaracak fakat bunu saat cinsinden çıkaracak. 12 25 den 9 30 u çıkardığında sonuç 2 55 olmalı.
Ara
Cevapla
#16
(24-02-2017, Saat: 01:27)kupeli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi gelelim uzmanlık sorusuna. 
Ben eepromdan okuyacağım değerleri birbirinden çıkarmak istiyorum. ep1sa verisinden ep2sa yı çıkaracak ep1dk verisinden ep2dk verisini çıkaracak fakat bunu saat cinsinden çıkaracak. 12 25 den 9 30 u çıkardığında sonuç 2 55 olmalı.

Şöyle bişey yapsam olurmu?

ep1sadk = (EEPROM.read (10) *60);  // saat değerini dakikaya çevirdik
ep1dkdk = EEPROM.read (20);    
ilkSure =  (ep1sad + ep1dkdk);        // değerleri toplayıp toplam dakikayı buluyoruz
ep2sadk = EEPROM.read (30) *60;
ep2dkdk = EEPROM.read (40);
ikinciSure =  (ep2sadk + ep2dkdk);
sure = (ikinciSure - ilkSure);

Aslında c# ta TimeSpan la yapılabilir ama konuya çok hakim değilim. Sizin fikriniz nedir ?
Ara
Cevapla
#17
Kendim çalıp kendim oynuyormuşum gibi oluyor ama neyse;
Yukarıdaki kod ile süre farkını buldum. 9:05 den 12:25 e 200 dk var olarak hesaplıyor. Hesaplama doğru fakat 9:05 i seri port ekranında 9:5 olarak gösteriyor. çokta sorun değil aslında. Şimdi sure verisindeki değere göre PWM tetikleyeceğimi düşünürsek. pin9 u sure deki veri kadar zamanda 0 dan 255 yapmak istiyorum. sure yi eeproma yazacak ve okuyacak. Sure verisini arduinoda mı hesaplamak mantıklı yoksa c# ta hesaplayıp arduino ya göndermek mi mantıklı?
Ara
Cevapla
#18
Merhaba ; Elimde geliştirilmeye açık bir metal dedektörünün  hex kodu var ( atmega ). İşlemciye yüklenmiş olarak aldım 300 kullanımlık galiba eproma sayaç koymuşlar. Bunun iptali konusunda yardım edebilirmisiniz ? Mesela sayaç hep 300 de kalsın.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  EEPROM Yerine Ne Kullanabilirim Ozan Bayramoglu 3 245 04-01-2018, Saat: 22:20
Son Yorum: Ozan Bayramoglu
  EEPROM Ömrünü Uzatma algoritması? crown 0 210 22-12-2017, Saat: 01:11
Son Yorum: crown
Lightbulb DAHİLİ EEPROM'A FLOAT-LONG-INT VERİ TİPLERİNİN KAYDEDİLMESİ z1rqdym 8 2,518 16-10-2017, Saat: 02:23
Son Yorum: Ozan Bayramoglu
  Dijital Pin Ile Kullanilabilen Harici EEPROM Ariyorum Ozan Bayramoglu 0 214 07-10-2017, Saat: 18:42
Son Yorum: Ozan Bayramoglu
Photo Arduino ile Menü den saat kayıt okuma... lotuspc 3 414 28-09-2017, Saat: 23:53
Son Yorum: lotuspc

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi