Arduino Tarifleri #23 – millis , micros , delay , delayMicroseconds
Hatırlarsanız 19. bölümde fonksiyonlara başlarken demiştik ki “aslında fonksiyonları bu zamana kadar pek çok kez kullandık” . İşte bu videoda o pek çok kullandığımız başka bir fonksiyon olan delay fonksiyonundan ve onun arkadaşlarında bahsedeceğiz. delay bildiğiniz üzere bekleme yapmak, gecikme vermek için kullanılan bir kod….
Arduino Tarifleri #22 – Fonksiyonlar -4
Bu bölüm ile son tip fonksiyon olan, parametre alan ve değer döndüren fonksiyonları da anlatarak temel fonksiyon türlerini bitiriyoruz. Gerçi bundan önceki 3 videoda parametre alma ve değer döndürme kavramları yeteri kadar oturdu ise bu videoya çok da fazla gerek yok ama başladık madem eksik…
Arduino Tarifleri #21 – Fonksiyonlar -3
Bu bölümde kaldığımız yerden fonksiyonlara devam ediyoruz ve parametre alan değer döndürmeyen fonksiyonları inceliyoruz. Geçen videoda ortalığı baya karıştırmıştık ama bu sefer daha sade bir anlatım olacak. Zaten artık yavaş yavaş parametre göndermek ve değer döndürme kavramları da oturmaya başladığı için çok kasmaya gerek yok….
Arduino Tarifleri #20 – Fonksiyonlar – 2
Bu bölümde, geçen derste de belirttiğimiz gibi fonksiyonlar üzerinden devam edeceğiz ve 2. tip fonksiyonlarımız olan parametre almayan ve değer döndüren fonksiyonları işleyeceğiz. Bu videodan sonra tahminen 2 video daha yaparak fonksiyonlar konusu kapatmış oluruz. Bu video şimdiye kadar çekilen Arduino Tarifleri videolarının genelinden biraz…
Arduino Tarifleri #19 – Fonksiyonlar – 1
Bu bölüm ile birlikte uzun bir konuya başlayacağız. Değişiklik olmaz ise 4 bölümde bitecek olan bu konuda fonksiyon yazmayı öğreneceğiz. Eminim bu konununda çok önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur. Fonksiyonlar ilk defa görenler için karışık gelebilir fakat onların görevleri, programınızı basitleştirmek ve işimizi kolaylaştırmaktır. Çalıştığınız…
Arduino Tarifleri #13 – Do While Döngüsü
Aslında bu bölüm “do while” olmamalıydı ama önceki videoda, “do while” döngüsünden bahsetmeyi unutmuşuz, hemen “while” döngüsünden sonra bahsetsek daha iyi olurdu. Gerçi çok da problem değil, şimdi bu eksiği kapatarak “do while” döngüsünü öğrenelim. 🙂 “do while” döngüsünün “while” döngüsünden çok ufak bir farkı…
Arduino Tarifleri #3 – Dijital Pinleri Çıkış Olarak Kullanmak
Bu bölüm ile birlikte, önceki 2 videoda öğrendiğimiz bilgilerimizi de birleştirerek bir uygulama yapıyoruz. Fakat öncesinde kartımızı biraz daha yakından tanımamız lazım. Bu yüzden videoda önce kartımızı fiziksel olarak hızlı bir şekilde inceleyeceğiz. Daha sonra ise dijital pinlerimizi kullanarak basit ve öğretici bir uygulama yapacağız….
Arduino Tarifleri #2 – Algoritmaya Giriş
Bu, yani Algoritmaya Giriş videomuzda, geçen videoda kullandığımız kod üzerinden devam ediyoruz arkadaşlar. İlk videoda en son kartımıza örnek bir uygulama olan “blink” kodunu yüklemiş ve kartımızın çalıştığından ve kurulumunu doğru yaptığımızdan emin olmuştuk. Şimdi yavaş yavaş kod yazmaya başlayabiliriz. Bu videoda Arduino algoritmalarımızın temelini…
Daha fazla sonuç göster