STM32 ile Buton Okuma
Arkadaşlar merhaba ben Yusuf. Bu yazıda sizlerle önceki yazımda yapmış olduğumuz STM32 ile led blink uygulamamıza buton ekleyeceğiz. Detayları yazımın devamını okuyarak bulabilirsiniz. Kafanıza takılan bir soruyu yorum olarak sorabilirsiniz ayrıca öneri ve eleştirilerinizi de bekliyorum. MALZEMELER STM32F103 Arduino Mini Geliştirme Kartı(Blue Pill) Buton Breadboard…
Troll USB Cihaz Yapımı
Arkadaşlar merhaba, bu videoda oyun veya tür fark etmeden her türlü programda arkadaşlarınızı trolleyebileceğiniz, beraber çizdiğimiz kart ile birkaç deneme yaptık. Kartın yapım aşamaları ve testlerini izleyeceğiniz bu videoda iyi seyirler 🙂 Eğer siz de aynı projeyi yapmak isterseniz bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Kolay…
Sıfırdan ARDUINO Kartı Çiziyoruz!!
Geçen yaptığımız yayın teliften dolayı kaldırıldı. Tekrar yapıyoruz. Sıfırdan kart çizeceğiz. Yayında görüşmek üzere 🙂 Şematik ve kart dosyaları tamamlanınca eklenecek.
Sıfırdan!! Çizgi Sensörü Tasarlayıp, Üretime Gönderiyoruz
16 MAYIS 2020 Herkese merhaba, Hemen söyleyeyim, canlı yayınlarda yaptığımız mahmuduino ve LRTrobo kartları henüz üretimden gelmedi. Sanırım Covid sürecinden kargolar ciddi olarak etkileniyor. Kartlar üretimden çıktı yoksa. Bu akşamın konusu basit bir çizgi izleme sensörü olacak. Yine basit bir kart aslında. Mevcutta bol bol…
Sıfırdan! Basit Eğitim Robotu Çizip, Üretime Gönderiyoruz
9 Mayıs 2020 Herkese merhaba,Canlı yayınlara gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkürler. Galiba sadece Ramazan ayı ile kalmayıp, bundan sonra da devam edeceğim Bu akşamki yayında basit bir robot kartı çiziyoruz. Amaç bildiğiniz gibi ortaya kaliteli bir kart çıkarmak değil. EAGLE mekaniklerine alışmaya çalışıyoruz. Kartları yavaş…
Eagle Ne ile Başlayıp, Sıfırdan Kart Çizip, Üretime Göndereceğiz!
Herkese merhaba, Ramazan ayı boyunca beraber bir akşam etkinliği yapalım diye düşünürken, canlı yayında PCB tasarlamak geldi aklıma. Aslında bu konuyu daha önce Udemy üzerinden çok cüzi bir fiyat ile yapmayı planlıyordum fakat o sitenin izlediği politikalar sonucunda bu kararımdan vazgeçtim. Bilginin herkes tarafından eşit…
Hindistan’dan Gelen Programlanabilir Tuğla
Uzun zamandır elimde olan bu kodlanabilir tuğla, masamın veya raflarımın üzerinde sürtüp duruyordu. Bugün bakacağım, yarın tanıtacağım derken çok zaman geçti ve bir türlü göz önünden kalkmadı. Sonunda bu video ile aradan çıktı. Artık raflardaki kalıcı yerine alabilir 🙂 👉Ürün hakkında daha fazla bilgi için:…
Elektronik Malzeme Temini Hakkında
Arkadaşlar merhaba, bu video elektronik malzeme ihtiyaçlarımız hakkında konuştuk. Yurt dışı ve yurt içi online mağazalarına göz attık ve kanalımızda kullanacağımız malzemeleri tanıdık. Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler 🙂
Direnç Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl Okunur?
Devrelerimizin %99.9’unda kullanacağımız bir elemana değindik, DİRENÇ. Direnç Nedir?, Nasıl Kullanılır?, Nasıl Okunur? ya da direnç renk kodları hepsi videoda 🙂 Bir nevi temel eğitim videosu da diyebiliriz. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin ve Lezzetli Robot Tarifleri’ni destekleyin. Video umarım faydalı olur, iyi seyirler 🙂 İlginizi çekebilir:…
Elektronik Hobide Güç Kaynakları
Serimizin 2. bölümünde “GÜÇ KAYNAKLARI” na değindik. Daha önceki videoda breadborda devremizin kemiği , jumper kabloya ise damarları demiştik o zaman güç kaynaklarına da devremizin kalbi demek çok yerinde olacaktır. Umarım bu 21 dakika 25 saniye sizler için son derece zevkli geçer 🙂 Videoyu yararlı…
Breadboard ve Jumper Kullanımı
Elektroniğe giriş serimizin 1. bölümünde, devrelerimizin kemiği olan ” BREADBOARD ” ve damarları olan ” JUMPER ” kabloları inceliyoruz. Umarım bu 21 dakika 31 saniye sizler için son derece zevkli geçer 🙂 Videoyu yararlı bulursanız beğenmeyi ve abone olmayı lütfen unutmayın. Görüş, öneri ve isteklerinizi;…
Daha fazla sonuç göster