Yerli ve Milli Gece Lambası – JLCPCB
YERLİ ANAKART gibi YALAN haberlere komik bir TEPKİ aslında bu videonun başlığı 🙂 Kullanıla kullanıla yozlaştırılan, içi boşaltılan, önemsizleştirilen ve duyulduğunu güven sarsan bir kelime haline geldi ülkemizde bence “milli ve yerli” kelimeleri. Bu kavramların ciddi ciddi tartışılarak tanımlarının baştan yapılması gerek. Bu videoda yapıldığı…
EEPROM – Arduino Tarifleri #26
Daha önce hiç bir arduino satın alırken onun teknik özelliklerine göz attınız mı? Eğer attıysanız mutlaka size tanıdık veya yabancı birkaç özellik görmüşsünüzdür. Mesela dijital pil sayısı, analog pin sayısı, PWM pin sayısı, çalışma hızı, çalışma gerilimi, pin başına verebildiği akım ya da SRAM, EEPROM…
RC Servo Motor Arduino ile Nasıl Kullanılır ?
Bu videoda RC servo motorların arduino ile nasıl kontrol edildiğini öğreniyoruz. İyi seyirler 🙂 MALZEMELER Arduino UNO R3 – SMD Klon (CH340 Çipli) – USB Kablo Hediyeli Tower Pro SG90 Mini Servo Motor – 9g Jumper Kablo DEVRE ŞEMASI ARDUINO KODU
Arduino Tarifleri #23 – millis , micros , delay , delayMicroseconds
Hatırlarsanız 19. bölümde fonksiyonlara başlarken demiştik ki “aslında fonksiyonları bu zamana kadar pek çok kez kullandık” . İşte bu videoda o pek çok kullandığımız başka bir fonksiyon olan delay fonksiyonundan ve onun arkadaşlarında bahsedeceğiz. delay bildiğiniz üzere bekleme yapmak, gecikme vermek için kullanılan bir kod….
Arduino Tarifleri #22 – Fonksiyonlar -4
Bu bölüm ile son tip fonksiyon olan, parametre alan ve değer döndüren fonksiyonları da anlatarak temel fonksiyon türlerini bitiriyoruz. Gerçi bundan önceki 3 videoda parametre alma ve değer döndürme kavramları yeteri kadar oturdu ise bu videoya çok da fazla gerek yok ama başladık madem eksik…
Arduino Tarifleri #21 – Fonksiyonlar -3
Bu bölümde kaldığımız yerden fonksiyonlara devam ediyoruz ve parametre alan değer döndürmeyen fonksiyonları inceliyoruz. Geçen videoda ortalığı baya karıştırmıştık ama bu sefer daha sade bir anlatım olacak. Zaten artık yavaş yavaş parametre göndermek ve değer döndürme kavramları da oturmaya başladığı için çok kasmaya gerek yok….
Arduino Tarifleri #20 – Fonksiyonlar – 2
Bu bölümde, geçen derste de belirttiğimiz gibi fonksiyonlar üzerinden devam edeceğiz ve 2. tip fonksiyonlarımız olan parametre almayan ve değer döndüren fonksiyonları işleyeceğiz. Bu videodan sonra tahminen 2 video daha yaparak fonksiyonlar konusu kapatmış oluruz. Bu video şimdiye kadar çekilen Arduino Tarifleri videolarının genelinden biraz…
Arduino Tarifleri #19 – Fonksiyonlar – 1
Bu bölüm ile birlikte uzun bir konuya başlayacağız. Değişiklik olmaz ise 4 bölümde bitecek olan bu konuda fonksiyon yazmayı öğreneceğiz. Eminim bu konununda çok önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur. Fonksiyonlar ilk defa görenler için karışık gelebilir fakat onların görevleri, programınızı basitleştirmek ve işimizi kolaylaştırmaktır. Çalıştığınız…
Arduino Tarifleri #15 – For Döngüsü
Bu bölümde yine başlıktan da göreceğiniz üzere, for döngüsünü kullanmayı öğreneceğiz. Kullanımı çok basit olan bu kodun kullanıldığı algoritmaları saymakla bitiremeyiz. Kendisi gerçekten çok basit olan ve çok iş yapan bu yüzdende çok fazla yerde kullanılan bir kod. Daha yolun bu kadar başında iken bile…
Arduino Tarifleri #13 – Do While Döngüsü
Aslında bu bölüm “do while” olmamalıydı ama önceki videoda, “do while” döngüsünden bahsetmeyi unutmuşuz, hemen “while” döngüsünden sonra bahsetsek daha iyi olurdu. Gerçi çok da problem değil, şimdi bu eksiği kapatarak “do while” döngüsünü öğrenelim. 🙂 “do while” döngüsünün “while” döngüsünden çok ufak bir farkı…
Arduino Tarifleri #12 – While Döngüsü
Video hakkında konuşmadan önce şunu hatırlatayım, bu zamana kadar öğrendiğiniz kod bilgisi ile 100 lerce proje geliştirebilirsiniz artık. Sadece biraz ekipman tanımak lazım, 2 örnek sizin için hazır. Aşağıdaki linklerden projede videolarına ulaşarak biraz eğlenebilir ve moral, motivasyonunuzu tazeleyebilirsiniz 🙂Engelden Kaçan Robot v 1.00- https://youtu.be/TAecyTpv2D8Park…
Arduino Tarifleri #6 – Serial Monitör ve Debugging
Bu bölümde gerçekten önemli bir şey öğreneceğiz. Aslına bakarsanız serideki videolardan hiçbirinde önemsiz bir şey öğrenmedik ama bu gerçekten çok önemli bir bilgi. Şimdi öncelikle şu kavramları iyi bilmek lazım, “BUG” ve “DEBUG”. Bunlar hakkında yazılmış pek çok yazı var. Hiç burada boş yere kafanızı…
Daha fazla sonuç göster