Joystick Modülü Arduino İle Nasıl Kullanılır?
Bu videoda özellikle motor gibi eyleyicileri kullanan projelerimiz için harika bir kontrol elemanı olan joystick modülünü inceliyoruz. Bu kadar harika kontrol verileri gönderen bir eleman ile ne çılgın projeler yapılır değil mi ? 🙂 Müzikten rahatsız oluyorsanız buyurun 🙂— https://youtu.be/K7g6mc_GE5k İlginizi Çekebilecek Başka videolar” Arduino…
Arduino ile Boy Ölçer
Selamlar! Arduino ile Boy Ölçer adlı bu projemizi yapmak için “Arduino Haber” sayfasından Korhan Abi’nin evine misafir olduk. Kendisi ile basit ve bir o kadar da eğlenceli bir arduino projesi gerçekleştirdik. Üstelik öyle board üzerine kurulmuş sıradan bir Boy Ölçer prototipi değil, direkt son kullanıcıya…
Arduino ile Mesafe Ölçer
Bu videoda arduino ile yine basit ve zevkli bir proje yaptık, üstelik geliştirmeye de çok müsait. Ana nokta tabii ki bir şeyler üretmekten ziyade öğrendiklerimi pekiştirmek olduğu için şuan projeyi küçümsememenizi tavsiye ederim. Bu basit proje ile bile ekran, sensör gibi 2 güçlü çevre bileşenini…
Arduino Tarifleri #25 – Çift Boyutlu Diziler (Array)
Bu videoda, bir önceki dersimizde yetişmeyen çift boyutlu dizileri tamamladık. Büyük miktarlarda olup, saklanması için sistematik bir yapı gereken değişkenlerinizi ve verilerinizi diziler kullanarak saklayabilirsiniz. Ayrıca pek çok pratik kullanım sağlayan bu dizileri ilerleyen zamanlarda gelecek olan projelerimizde bol bol kullanarak güzel alıştırmalar yapacağız. 🙂
Arduino Tarifleri #24 – Tek Boyutlu Diziler (Array)
Bu video ile beraber diziler konusuna giriş yaparak, tek boyutlu dizileri Arduino ile nasıl kullanabiliriz onu öğreniyoruz. Çoğunlukta düzenli veri saklamak ve haberleşme protokollerinde veri alış verişi esnasında kullanılan diziler pek çok çevre bileşenin kullanılabilmesini de sağlar. Mesela bir keypad kullanmak için 2 boyutlu bir…
Dengede Duran Robot – 2015 İstanbul Mini Maker Faire
İstanbul Santraldeki en küçük “maker” lardan olan ŞENEL kardeşlerin “Dengede Duran Robot” u 🙂 İstanbul mini maker etkinliğinde gerçek mana da “mini maker” olan 11 yaşında ki ‘Ali Emre Şenel’ ile 8 yaşındaki kardeşi ‘Alp Mete Şenel’ ‘in 3,4 robotundan biri 🙂 Etkinliğe 3 farklı…
L293D – L293B Motor Sürücüleri ve PWM
Arkadaşlar merhaba bu video da L293D ve L293B motor sürücülerini aralarındaki farklara değinerek inceledik. Tek ya da çift motor sürmeyi , motor yön kontrolünü ve PWM sinyalleri ile motorların nasıl sürülebileciğini inceledik. Umarım videoyu beğenirsiniz. İyi seyirler! 🙂 Not: Lütfen soru, öneri ve görüşlerinizi aşağıda…
Arduino Tarifleri #7 – Değişken Tanımlama Ve Veri Tipleri – 1
Bu bölümde daha önceki bölümlerde değindiğimiz değişken kavramını inceleyeceğiz. Hani şu videolarda kullandığımız int ler varya, onlardan bahsediyorum. Konu zaten videoda yeteri kadar ayrıntılı anlatıldı sizin için. O yüzden burada lafı uzatmayalım. Ayrıca videoda herhangi bir malzeme veya devre kullanmadık sadece Arduino kartımız ve bundan…
Arduino Tarifleri #6 – Serial Monitör ve Debugging
Bu bölümde gerçekten önemli bir şey öğreneceğiz. Aslına bakarsanız serideki videolardan hiçbirinde önemsiz bir şey öğrenmedik ama bu gerçekten çok önemli bir bilgi. Şimdi öncelikle şu kavramları iyi bilmek lazım, “BUG” ve “DEBUG”. Bunlar hakkında yazılmış pek çok yazı var. Hiç burada boş yere kafanızı…
Arduino Tarifleri #3 – Dijital Pinleri Çıkış Olarak Kullanmak
Bu bölüm ile birlikte, önceki 2 videoda öğrendiğimiz bilgilerimizi de birleştirerek bir uygulama yapıyoruz. Fakat öncesinde kartımızı biraz daha yakından tanımamız lazım. Bu yüzden videoda önce kartımızı fiziksel olarak hızlı bir şekilde inceleyeceğiz. Daha sonra ise dijital pinlerimizi kullanarak basit ve öğretici bir uygulama yapacağız….
Elektronik Hobide Güç Kaynakları
Serimizin 2. bölümünde “GÜÇ KAYNAKLARI” na değindik. Daha önceki videoda breadborda devremizin kemiği , jumper kabloya ise damarları demiştik o zaman güç kaynaklarına da devremizin kalbi demek çok yerinde olacaktır. Umarım bu 21 dakika 25 saniye sizler için son derece zevkli geçer 🙂 Videoyu yararlı…
Işık İzleyen Robot v1.00 / 3.Bölüm
Evet arkadaşlar bir video DÖRTlemesinin üçüncü basamağı olan bu 47 dakika 52 saniyede yapımı son derece basit olan Işık Takip Eden Robot (Işık İzleyen Robot) versiyon 1.00 ‘ın şase kurulumunu ve robotun çalışma testini yapıyoruz. Önceki bölümler için 1. bölüm: https://youtu.be/2KbTjMotpS82. bölüm: http://youtu.be/YozInQjR_Io MALZEMELER Bu…
Daha fazla sonuç göster