Etiket: yazılım

Yerli ve Milli Gece Lambası – JLCPCB

YERLİ ANAKART gibi YALAN haberlere komik bir TEPKİ aslında bu videonun başlığı 🙂 Kullanıla kullanıla yozlaştırılan, içi boşaltılan, önemsizleştirilen ve duyulduğunu güven sarsan bir kelime haline geldi ülkemizde bence “milli ve yerli” kelimeleri. Bu kavramların ciddi ciddi tartışılarak tanımlarının baştan yapılması gerek. Bu videoda yapıldığı…

Arduino Tarifleri #23 – millis , micros , delay , delayMicroseconds

Hatırlarsanız 19. bölümde fonksiyonlara başlarken demiştik ki “aslında fonksiyonları bu zamana kadar pek çok kez kullandık” . İşte bu videoda o pek çok kullandığımız başka bir fonksiyon olan delay fonksiyonundan ve onun arkadaşlarında bahsedeceğiz. delay bildiğiniz üzere bekleme yapmak, gecikme vermek için kullanılan bir kod….

Arduino Tarifleri #19 – Fonksiyonlar – 1

Bu bölüm ile birlikte uzun bir konuya başlayacağız. Değişiklik olmaz ise 4 bölümde bitecek olan bu konuda fonksiyon yazmayı öğreneceğiz. Eminim bu konununda çok önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur. Fonksiyonlar ilk defa görenler için karışık gelebilir fakat onların görevleri, programınızı basitleştirmek ve işimizi kolaylaştırmaktır. Çalıştığınız…

Arduino Tarifleri #13 – Do While Döngüsü

Aslında bu bölüm “do while” olmamalıydı ama önceki videoda, “do while” döngüsünden bahsetmeyi unutmuşuz, hemen “while” döngüsünden sonra bahsetsek daha iyi olurdu. Gerçi çok da problem değil, şimdi bu eksiği kapatarak “do while” döngüsünü öğrenelim. 🙂 “do while” döngüsünün “while” döngüsünden çok ufak bir farkı…

Arduino Tarifleri #12 – While Döngüsü

Video hakkında konuşmadan önce şunu hatırlatayım, bu zamana kadar öğrendiğiniz kod bilgisi ile 100 lerce proje geliştirebilirsiniz artık. Sadece biraz ekipman tanımak lazım, 2 örnek sizin için hazır. Aşağıdaki linklerden projede videolarına ulaşarak biraz eğlenebilir ve moral, motivasyonunuzu tazeleyebilirsiniz 🙂Engelden Kaçan Robot v 1.00- https://youtu.be/TAecyTpv2D8Park…

Arduino Tarifleri #9 – const ve define ifadelerinin kullanımı

Videoda öncelikle sıkça sorulan, “Arduino’nun değişkenlerine verilen değerler ile pin numaraları arasındaki farkı Arduino nasıl anlıyor?” sorusuna cevap veriyoruz. Ve biraz da bu sorunun çok gelmesinden dolayı bu değişkenler konusuna biraz daha değinerek pekişmesini sağlıyoruz. Daha sonra const ifadesini kullanımı görerek normal değişken tanımlamayla const…

Arduino Tarifleri #2 – Algoritmaya Giriş

Bu, yani Algoritmaya Giriş videomuzda, geçen videoda kullandığımız kod üzerinden devam ediyoruz arkadaşlar. İlk videoda en son kartımıza örnek bir uygulama olan “blink” kodunu yüklemiş ve kartımızın çalıştığından ve kurulumunu doğru yaptığımızdan emin olmuştuk. Şimdi yavaş yavaş kod yazmaya başlayabiliriz. Bu videoda Arduino algoritmalarımızın temelini…