Joystick Modülü Arduino İle Nasıl Kullanılır?
Bu videoda özellikle motor gibi eyleyicileri kullanan projelerimiz için harika bir kontrol elemanı olan joystick modülünü inceliyoruz. Bu kadar harika kontrol verileri gönderen bir eleman ile ne çılgın projeler yapılır değil mi ? 🙂 Müzikten rahatsız oluyorsanız buyurun 🙂— https://youtu.be/K7g6mc_GE5k İlginizi Çekebilecek Başka videolar” Arduino…
Arduino ile LM35 Nasıl Kullanılır ?
Arkadaşlar merhaba, bu videoda LM35 sıcaklık sensörü kullanarak basit bir termometre yaptık. RGB led ile de projemizi süsledik 🙂 Umarım beğenirsiniz iyi seyirler 🙂 Linkler:– Arduino İle RGB kontrolü : https://youtu.be/V_Ci2hx-nVU– RGB Led Kullanımı : https://youtu.be/r_Yw9ZzlSJs– Arduino Eğitim Seirisi : https://goo.gl/TyEzf2– Arduino İle Engelden Kaçan…
Arduino Tarifleri #18 – Analog Çıkış , PWM
Bu bölümde geçen videoda kaldığımız yerden devam ederek analog çıkış işlemi yapacağız. Videoda öncelikle analog ve dijital sinyallere, bunların farklarına değineceğiz. Sinyaller ve aralarındaki farklar biraz oturduktan sonra PWM sinyali ile devam ederek, geçen videonun üzerinden 0-255 arasındaki analog çıkış meselesini tartışacağız.O yüzden bir önceki…
Arduino Tarifleri #17 – Analog Giriş ve 10 bit ADC
Bu bölümde uzun bir süredir lafını ettiğimiz analog giriş-çıkış işlemlerine başlayacağız. 2 video sürecek olan bu konuda ilk olarak analog giriş yapmayı ve bu işin mantığını, temelini öğreneceğiz. Biliyorsunuz hiç bir derste bu zamana kadar, “şunu şunu yap, şöyle olacaktır sonra devam et” gibi ezberci…
Arduino Tarifleri #16 – Break ve Continue
Bu videoda ilk başta mantıklı gelmeyen, video sonunda “iyi tamam da nasıl bir algoritmada kullanabilirim ki bunları” deme potansiyelinizin bulunduğu 2 kod olan break ve continue komutlarını öğreneceğiz. Neden böyle saçma bir giriş oldu şimdi demeyin, zamanında öğrenirken aynen bana böyle oldu çünkü bu komutlarda…
Arduino Tarifleri #15 – For Döngüsü
Bu bölümde yine başlıktan da göreceğiniz üzere, for döngüsünü kullanmayı öğreneceğiz. Kullanımı çok basit olan bu kodun kullanıldığı algoritmaları saymakla bitiremeyiz. Kendisi gerçekten çok basit olan ve çok iş yapan bu yüzdende çok fazla yerde kullanılan bir kod. Daha yolun bu kadar başında iken bile…
Arduino Tarifleri #14 – Switch Case Yapısı
Biliyorum hep aynısını diyorsun diyeceksiniz ama bu bölümde önemli bir konu olan ve kullanımı ile çok güzel işlere olanak sağlayan bir kodu “switch case” yapısını öğreneceğiz ve bu video gerçekten şu ana kadar çekilen Arduino tariflerinden belkide en etkili olanı olacak arkadaşlar 🙂 Neden etkili…
Daha fazla sonuç göster