Merhabalar ben Efe Bostancı bu yazıda sizlere evcil hayvanlarınız için su pınarı nasıl yapılır onu göstereceğim. Kendi çizmiş olduğum projenin .stl dosyalarını altta paylaşacağım oradan indirip kolaylıkla yapabilirsiniz.


PROJENİN AMACI?

Bu projenin amacı kediniz için bir su pınarı yapmak ama neden durgun su dururken böyle bir projeye ihtiyaç duyduk? Bunun nedeni kedilerin akan suyu ve akan suyun sesini çok sevmeleri, suyun sesinin verdiği ferahlama. Bu rahatlatan ses restoranlarda balık akvaryumları kullanılmasına bir örnektir. Hafif bir müzik ya da suyun sesini dinlemek, bizleri çok rahatlatır. Üstelik bu rahatlama kedilerde de geçerlidir.

Bir diğer neden ise durgun suyu iyi görememeleri. Kedilerin görüşleri oldukça iyi olmasına rağmen onlar durgun suyu görerek değil işiterek fark etmeye çalışırlar.
Ve en güzel nedene gelecek olursak kediler akan suyla oynamayı çok severler, kedilerin suyu sevmediğini düşünürüz. Oysaki kediler suya bayılır ve su ile oynamayı çok severler. Onlar tabiatları nedeni ile yıkanmayı sevmezler.


3D PARÇALAR VE MODELLER

Bu 3D modelde su motoru/pompası arkada kapalı bölmede, çalışma prensibi işe şu şekilde: Tabak gibi olan yere suyu dolduruyorsunuz su tabağın üstündeki yatay delikten motora akıyor, motor da suyu hortum ile yukarıya çıkartıp başlangıç noktasına döküyor. Bu şekilde devirdaim oluyor ve evcil hayvanınız mutlulukla içiyor.

DEVRE

Devremizde gerekli olan parçalar: 6V su motoru/pompası, 7.5mm çapında serum hortumu, 1 adet telefon adaptörü (output 5v~) ve son olarak kablo. Bunların dışında basmak için filament, sabitlemek için japon yapıştırıcı ve 3mm vida gerekiyor.

MONTAJ

1.ADIM:

2 numaralı parçayı, 1 numaralı yere oturtturup 3mm vida ile sıkıyoruz (NOT: 1 numaralı yerin içine su pompasını japon yapıştırıcısı ile yapıştırın ve serum hortumunu pompaya takıp 2 numaralı yere geçirin)

2.ADIM

Bastığınız tabaktaki delik ile 1. adımda oluşturmuş olduğunuz parçanın deliğini birbirine denk getirip arada hiç boşluk kalmayacak şekilde japon ile yapıştırınız.

Bunları işlemleri yaptıktan sonra dikkat etmeniz gerekenler:

  1. Sabun ile yıkamayınız filamentin aralarına sabun girebilir
  2. Parçaları %10 ve daha fazla doluluk ile basın
  3. Proje bittikten sonra 1-2 saat sonra kullanmaya başlayın çünkü japon yapıştırıcısının kokusu hala üstünde olabilir ve kediniz hoşlanmayabilir

GEREKLİ LİNKLER

Malzeme listesi:


3D modeller:

https://github.com/Efe-Bostanci/3D-kedi-su-pinari–3D-cat-water-dispenser


Çizim uygulaması ve düzenleme dosyası: