Arduino GERÇEKTEN Nedir? Ticari Üründe Kullanılır mı?
Arduino kartlarını kullanmayı seven pek çok kişi var. Peki gerçekten Arduino nedir biliyor muyuz? Kullanmayı seven çok olduğu gibi, nefret eden de var haliyle. Muhtemelen denk gelmişsinizdir. Neden nefret ediyorlar?…
Arduino Kartı Yerine Sadece Mikrodenetleyiciyi Kullanmak
Yarın canlı yayında bir Arduino kartını sıfırdan canlı yayında beraber çizeceğiz. Bu yayından önce sizlere bir temel vermek istediğim bu video ile artık ATmega328 mikrodenetleyicilerini Arduino kartlarından bağımsız bir şekilde…
Arduino Nasıl İndirilir? Kurulumu ve Kullanımı
Herkese merhaba!Bu yazımızda Arduino nedir, Arduino nasıl indirilir, nasıl yüklenir, ayarları nasıl yapılır, kod nasıl çalıştırılır? gibi bolca sorulan soruları cevaplayabilmek amacıyla görseller ile adım adım gideceğimiz bir rehber hazırlamak…
Joystick Modülü Arduino İle Nasıl Kullanılır?
Bu videoda özellikle motor gibi eyleyicileri kullanan projelerimiz için harika bir kontrol elemanı olan joystick modülünü inceliyoruz. Bu kadar harika kontrol verileri gönderen bir eleman ile ne çılgın projeler yapılır…
Arduino ile Boy Ölçer
Selamlar! Arduino ile Boy Ölçer adlı bu projemizi yapmak için “Arduino Haber” sayfasından Korhan Abi’nin evine misafir olduk. Kendisi ile basit ve bir o kadar da eğlenceli bir arduino projesi…
Arduino Tarifleri #25 – Çift Boyutlu Diziler (Array)
Bu videoda, bir önceki dersimizde yetişmeyen çift boyutlu dizileri tamamladık. Büyük miktarlarda olup, saklanması için sistematik bir yapı gereken değişkenlerinizi ve verilerinizi diziler kullanarak saklayabilirsiniz. Ayrıca pek çok pratik kullanım…
Arduino Tarifleri #23 – millis , micros , delay , delayMicroseconds
Hatırlarsanız 19. bölümde fonksiyonlara başlarken demiştik ki “aslında fonksiyonları bu zamana kadar pek çok kez kullandık” . İşte bu videoda o pek çok kullandığımız başka bir fonksiyon olan delay fonksiyonundan…
Arduino Tarifleri #11 -Değişken Ömürleri, Karşılaştırma Ve Mantık İfadeleri
Umarım keyifleriniz yerindedir. Bu videoda pek çok konuya değineceğiz yine. Bazen video uzunlukları hakkında şikayet alıyorum ama 1 videoda 4-5 konu işliyoruz bazen. Bunların hepsini tek tek işlesek evet videolar…
Arduino Tarifleri #10 – Temel matematik işlemleri
Bu bölümde başlıktan anlayacağınız üzere biraz matematik çalışacağız ama çok kolay bir matematik. Özellikle matematikten çekinen, ön yargıyla yaklaşan dostlarımızın içini rahatlatmak için söylüyorum, Arduino’da matematik çok kolay 🙂 Çünkü…
Arduino Tarifleri #9 – const ve define ifadelerinin kullanımı
Videoda öncelikle sıkça sorulan, “Arduino’nun değişkenlerine verilen değerler ile pin numaraları arasındaki farkı Arduino nasıl anlıyor?” sorusuna cevap veriyoruz. Ve biraz da bu sorunun çok gelmesinden dolayı bu değişkenler konusuna…
Arduino Tarifleri #8 – Değişken Tanımlama Ve Veri Tipleri – 2
Bu bölümde ne yapacağımızı zaten biliyorsunuz, bir önceki videodan eksik kalan değişken tiplerini inceleyeceğiz. Bu veri tipleri ileride ki videolar ve projelerde kullanıldıkça daha iyi oturacak zaten. O yüzden fazla…
Arduino Tarifleri #7 – Değişken Tanımlama Ve Veri Tipleri – 1
Bu bölümde daha önceki bölümlerde değindiğimiz değişken kavramını inceleyeceğiz. Hani şu videolarda kullandığımız int ler varya, onlardan bahsediyorum. Konu zaten videoda yeteri kadar ayrıntılı anlatıldı sizin için. O yüzden burada…
Daha fazla sonuç göster