Kediler İçin 3D Su Pınarı Yapımı
Merhabalar ben Efe Bostancı bu yazıda sizlere evcil hayvanlarınız için su pınarı nasıl yapılır onu göstereceğim. Kendi çizmiş olduğum projenin .stl dosyalarını altta paylaşacağım oradan indirip kolaylıkla yapabilirsiniz.
PROJENİN AMACI?
Bu projenin amacı kediniz için bir su pınarı yapmak ama neden durgun su dururken böyle bir projeye ihtiyaç duyduk? Bunun nedeni kedilerin akan suyu ve akan suyun sesini çok sevmeleri, suyun sesinin verdiği ferahlama. Bu rahatlatan ses restoranlarda balık akvaryumları kullanılmasına bir örnektir. Hafif bir müzik ya da suyun sesini dinlemek, bizleri çok rahatlatır. Üstelik bu rahatlama kedilerde de geçerlidir.
Bir diğer neden ise durgun suyu iyi görememeleri. Kedilerin görüşleri oldukça iyi olmasına rağmen onlar durgun suyu görerek değil işiterek fark etmeye çalışırlar.
Ve en güzel nedene gelecek olursak kediler akan suyla oynamayı çok severler, kedilerin suyu sevmediğini düşünürüz. Oysaki kediler suya bayılır ve su ile oynamayı çok severler. Onlar tabiatları nedeni ile yıkanmayı sevmezler.
3D PARÇALAR VE MODELLER
Bu 3D modelde su motoru/pompası arkada kapalı bölmede, çalışma prensibi işe şu şekilde: Tabak gibi olan yere suyu dolduruyorsunuz su tabağın üstündeki yatay delikten motora akıyor, motor da suyu hortum ile yukarıya çıkartıp başlangıç noktasına döküyor. Bu şekilde devirdaim oluyor ve evcil hayvanınız mutlulukla içiyor.
DEVRE
Devremizde gerekli olan parçalar: 6V su motoru/pompası, 7.5mm çapında serum hortumu, 1 adet telefon adaptörü (output 5v~) ve son olarak kablo. Bunların dışında basmak için filament, sabitlemek için japon yapıştırıcı ve 3mm vida gerekiyor.
MONTAJ
1.ADIM:
2 numaralı parçayı, 1 numaralı yere oturtturup 3mm vida ile sıkıyoruz (NOT: 1 numaralı yerin içine su pompasını japon yapıştırıcısı ile yapıştırın ve serum hortumunu pompaya takıp 2 numaralı yere geçirin)
2.ADIM
Bastığınız tabaktaki delik ile 1. adımda oluşturmuş olduğunuz parçanın deliğini birbirine denk getirip arada hiç boşluk kalmayacak şekilde japon ile yapıştırınız.
Bunları işlemleri yaptıktan sonra dikkat etmeniz gerekenler:
- Sabun ile yıkamayınız filamentin aralarına sabun girebilir
- Parçaları %10 ve daha fazla doluluk ile basın
- Proje bittikten sonra 1-2 saat sonra kullanmaya başlayın çünkü japon yapıştırıcısının kokusu hala üstünde olabilir ve kediniz hoşlanmayabilir
GEREKLİ LİNKLER
Malzeme listesi:
- Su motoru/pompası: Mini Dalgıç Su Pompası – 3V-6V DC
- Serum hortumu: Mini Dalgıç Su Pompası Uyumlu Hortum 6mm – 1 Metre
- Herhangi 5v çıkış veren adaptör: Adaptör
- Kablo:
- Filament PLA Plus: Robo90 Filament
- Vida, yapıştırıcı vs.
3D modeller:
https://github.com/Efe-Bostanci/3D-kedi-su-pinari–3D-cat-water-dispenser
Çizim uygulaması ve düzenleme dosyası:
Etiketler
9 Yorum
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Daha fazla sonuç göster
Bunun böyle tam takır kurulmuş halini nereden bulabilirim?
Merhabalar, kedime hergün taze su koymama rağmen kendi kabından içmeyip, herhangi bir damlatan çeşmeden içmeye çalışıyor. Hem DIY projelerine merakımdan hem de hazır olanların külfetlerinden ötürü kendim yapmak istedim ancak sizin çizimini yaptığınız şekilde kullanışlı ve sağlıklı bir modeli 3D yazı olmadan yapmak imkansız. Flament masrafı ve gönderi ücretini karşılasam benim için basma şansınız varmıdır ?
Merhabalar “Lezzetli Robot Tarifleri Discord” üzerinden bana ulaşırsanız yardımcı olurum
“@々Yiğitcan_yzc〞#5246” şeklinde etiket atabilirsiniz
Merhabalar acaba maliyeti nedir 3d yazıcıda bunu çıkartmanın ücreti karşılığında benim için basma şansınız varmıdır benim 3 d yazicim mevcut değildir bilgisini verirmisiniz lutfen
Merhaba ben tuzladayım eğer yakınsanız ben ücretsiz basabilirim mail adresimden ulaşabilirsiniz.
[email protected]
Şekil durmuş elline sağlık. Bi üst versiyonlarında mesafe sensörü eklenip motorun her zaman çalışması engellenebilir, ışık sensörü eklenip karanlıkta kedi suyu görmesi sağlanabilir.
abi çok güzel olmuş ellerine sağlık ben cicikuş
Kedim olursa yapacağım ilk şey budur 😀
miuw